woensdag 5 augustus 2015

Woensdag 5 augustus 2015 : op onderzoek in Hanoi

[Steven] Na een prima ontbijt in het rooftop restaurant gaan we eerst naar de fraaie tempel in het Kiem Lake. Als we buiten door het park lopen wordt Pablo ondervraagd door meisjes die hun Engels willen oefenen. Daarna gaan we op museumjacht. We bezoeken als eerste het museum voor Vietnamese geschiedenis. In de tweede en derde eeuw was er in dit land al een hele beschaving, maar vooral de overblijfselen uit de 12e en 13e eeuw zijn indrukwekkend. Er is een speciale, mooie tentoonstelling met stukken waarin een Lotus bloem zit, erg goed gedaan.

Het museum sluit om 12h voor lunch, en dat is een mooi moment om op te stappen. In onze eigen pauze drinken we in de tuin van het museum twee overheerlijke mango sapjes, mmmm! Hierna gaan we naar het museum van de Vietnamese revolutie, waar we vooral worden gegrepen door de onderschriften bij de foto's, die de bezoekers een les proberen te lezen over de (inderdaad) slechte dingen die de Fransen en Amerikanen in dit land hebben uitgespookt.

Na het revolutiemuseum gaan we via een straatkapper en het Gele Kasteel van de opera naar de indrukwekkende gevangenis van Hoa Lo. We leren op wat voor beestachtige wijze Vietnamezen werden vastgehouden door de Fransen, en hoe goed de Amerikaanse Pow's, inclusief John McCain, werden behandeld door de Vietnamezen. 

Na afloop nemen we een drankje op straat en genieten weer met volle teugen van het straatbeeld, wat een dynamische stad is dit toch! We lopen naar het hotel, bestellen daar een excursie voor Halong Bay, en na wat chillen gaan we bij een toeristisch maar zeer prettig restaurant aan het Kiem Lake iets kleins eten. Pablo leest in zijn boek (Stoner), en ik lees in het mijne (All that is). We voelen ons beide een beetje in Aswan. 

Hierna is het snel naar bed - morgen moeten we opstaan om 6 uur ....




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten